Beskrivelse
“(Prémices n.f. pl.): Begyndelse, start. Jordens første frugter.
Denne cuvée fremviser smagsnoter af en markant bitterhed, beriget med citrustoner. En vedvarende syrlighed gennemtrænger smagsoplevelsen, der også besidder en vinøs karakter. Cypriens passion og engagement for pære kommer til udtryk i dette eksperiment, der ligger langt fra den klassiske søde pærecider. Blanc de blanc pærefrugterne er fra l’Orne i Domfrontais. Pærecideren er ideel til skaldyr, desserter med pære og chokolade eller blot som en lækker aperitif.
Dominique Hutin, en kulinarisk journalist, beskriver Cypriens poiré: “I munden opleves en strøm af præcist målte bobler, der forlænger præcis det løfte, som etiketten giver.”
Detaljer
Producent: Cyprien Lireux
Land (Område): Frankrig (Domfrontais, Orne)
Opbevares: Liggende, køligt og mørkt
Drikkes bedst: 2023 – 2026
Alkohol: 5,5%
Restsukker: 35g/l
Flaskestørrelse: Helflaske (75 cl)
Låg: Prop med tråd.
Producent
Cyprien uddannede sig oprindeligt på en af Frankrigs mest prestigefyldte handelsskoler, men med sit bevis i hånden,var der ingen lyst til at fortsætte den vej. I stedet har han søgt tilbage til sine rødder. Drevet af en barndoms passion for jordens arbejde, gik han i lære i kunsten at fremstille cider. Under kyndig vejledning fra kældermesteren, Etienne Fournet, blev Cypriens drøm realiseret. Med en dyb forståelse og respekt for tradition og håndværk, blev han introduceret til ciderens verden. Et drøm som byggende på erfaringer og eksperimenter fra at lave cider med hans far og bedstefar. Cypriens arbejdsfilosofi er præget af en stærk tilknytning til naturen, jorden og traditionerne. Han vælger sine æbler fra traditionelle højstammede frugthaver i Pays d’Auge, hvilket sikrer, at hver flaske cider han producerer, ikke kun repræsenterer produktets finesse, men også den rige arv og historie af regionen og hans forfædre. Desuden er Cyprien altid ledsaget af Nutsie, en australsk hyrdehund, som er blevet en uundværlig del af hans daglige eventyr, både i ciderens verden og udenfor.”