Beskrivelse
En masterclass indenfor ciderens kunst med et overraskende tvist.
Smagsnoter: Fint brusende, med en intens aroma af appelsin og fersken som er fremhævet af riesling-drueskallen. Det resulterer i en velafbalanceret, vinøs cider.
Dette projekt er resultatet af et samarbejde mellem Antoine Marois og Kumpf & Meyer vingården fra Elzas. Cideren har været macereret med riesling drueskaller, hvilket giver en unik kombination, der både minder om hvidvin og cider.
Antoine Marois har i dag sit virke i Pays d’Auge i Normandiet, anerkendt som en af de fineste ciderregioner. Han har tidligere arbejdet som vinproducent i Rhône ved det kendte vinhus Chapoutier. Hans tilgang til ciderproduktion er dybt rodfæstet i terroir og teknik. Han bruger æbler fra fire forskellige frugthaver, som han behandler separat, ligesom i vinens verden, hvor dette ville blive refereret til som ‘grand cru’.
Antoines cider er helt naturligt og uden kunstige tilsætningsstoffer. Denne cider er lavet udelukkende af ren æblesaft fra gamle cideræblesorter. Skønt han endnu ikke har en officiel økologisk certificering, arbejder han efter økologiske og biodynamiske principper.
Cigogne Extra Brut er ikke bare en almindelig cider; det er en cider med lagringspotentiale, der kun vil blive bedre med tiden. Dog vil det være en udfordring at vente, da dens nuværende smagsprofil er så indbydende. Overvej at servere den som et alternativt til aperitif eller sammen med retter som stegt hvid fisk, en frisk salat, en skål muslinger eller en osteplatte med gedeost.
Detaljer
Producent: Antoine Marois
Land (Område): Frankrig (Normandiet)
Opbevares: Stående, køligt og mørkt
Drikkes bedst: Nu – 2030 (anbefalet drikkeperiode baseret på producent)
Alkohol: 7%
Flaskestørrelse: Helflaske (75 cl)
Låg: Kapsel